2013. július 1., hétfő

Csípős Csirkeszárnyak

Csípős Csirkeszárnyak

Egyszer megemlítettem Ádámnak, hogy létezik a Ráday utcában egy olyan étterem, ahol kiteszik a
dicsőségfalra, amennyiben meg tudja enni a 10 db barbecue-s csípős csirkeszárnyukat. Több se kellett... Mondanom sem kell, hogy a fiúk sírva küzdöttek, miközben én békésen ettem meg a hamburgeremet ;D
Szóval ez a recept innen ered, ám ez inkább a thai jellegű változata és otthon mindenki saját ízlése szerint készítheti el!

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 db piros chilipaprika / csípős piros paprika
  • piros paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 lime reszelt héja és kifacsart leve
  • 1/4 teáskanál só
  • 75 ml olívaolaj
  • 2-3 teáskanál barna cukor / méz
Elkészítés:
  1. Előző nap mossuk meg a szárnyakat, pácoljuk be a következő pontban leírt páclével egy éjszakára
  2. A pácléhez mossuk meg a chilipaprikákat és vágjuk fel apróra. Majd keverjük össze 2 összenyomott fokhagymával, a lime levével és lereszelt héjával, az olajjal, a kevés pirospaprikával, a sóval és a cukorral
  3. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük a csirkeszárnyakat ráöntve a páclevet először fólia alatt, amíg meg nem puhulnak, majd aranybarnára a fóliát eltávolítva
Jó étvágyat!

Forrás: Fonyó Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése