2013. július 24., szerda

Croquant

Croquant

Micsoda?! Sokaknak ez a kérdés juthat eszébe :D
Nem is tudom itthon lehet-e ilyesmit kapni, de Rio-ban nagyon szeretik és Ádámnak is nagy kedvence, úgyhogy ezért döntöttem úgy hogy ezt meg kell itthon alkotni :)
Szóval tulajdonképpen ez nem más, mint karamellás mandula és dió vagy földimogyoró.



Hozzávalók:
  • 300 g cukor
  • 100 g hámozatlan egész mandula
  • 100 g dió
  • kevés vaj
Elkészítés:
  1. A cukrot 8 evőkanál vízben melegítsük egyfolytában kevergetve, majd forraljuk 150 °C-osra, amíg a cukor mézszínűvé nem válik
  2.  Óvatosan keverjük bele a diót és a mandulát, hogy a karamella mindegyik darabra rátapadjon
  3. A masszát öntsük egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott kisebb kerek tepsibe vagy sütőlemezre és hagyjuk kihűlni
  4. Majd deszkán sodrófával törjük össze a kívánt méretű darabokra vagy kést beleütve is szétrepeszthetjük darabjaira.

Jó étvágyat!


forrás: Saját készítésű pralinék & bonbonok, Alexandra kiadó 2012

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése