Croquant
Micsoda?! Sokaknak ez a kérdés juthat eszébe :D
Nem is tudom itthon lehet-e ilyesmit kapni, de Rio-ban nagyon szeretik és Ádámnak is nagy kedvence, úgyhogy ezért döntöttem úgy hogy ezt meg kell itthon alkotni :)
Szóval tulajdonképpen ez nem más, mint karamellás mandula és dió vagy földimogyoró.
Hozzávalók:
- 300 g cukor
- 100 g hámozatlan egész mandula
- 100 g dió
- kevés vaj
- A cukrot 8 evőkanál vízben melegítsük egyfolytában kevergetve, majd forraljuk 150 °C-osra, amíg a cukor mézszínűvé nem válik
- Óvatosan keverjük bele a diót és a mandulát, hogy a karamella mindegyik darabra rátapadjon
- A masszát öntsük egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott kisebb kerek tepsibe vagy sütőlemezre és hagyjuk kihűlni
- Majd deszkán sodrófával törjük össze a kívánt méretű darabokra vagy kést beleütve is szétrepeszthetjük darabjaira.
Jó étvágyat!
forrás: Saját készítésű pralinék & bonbonok, Alexandra kiadó 2012
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése