2013. július 17., szerda

Panna Cotta

Panna Cotta

Sokan valami misztérikus dologra gondolhattok, ám a két szó jelentése tükörfordításban
egyszerűen, így hangzik: "Főtt Tejszín"
Elmondhatom, hogy nem csak a hangzása egyszerű, hanem a kivitelezése is rém egyszerű :)
Azt javaslom este készítsétek el, hogy legyen ideje másnapra megdermedni ;D

Hozzávalók 4 főre:
  • 500 ml tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 100-130 g porcukor
  • 3 lap zselatin (a zselatin por nem jó!!!)
  • szilikon formák vagy joghurtos dobozok (Cserpes joghurt dobozt használtam, mert van teteje is)
Elkészítése:
  1. Áztassuk be a 3 lap zselatint vízbe egy mély tányérba, hogy ellepje
  2. Egy főzőedénybe öntsük bele a tejszínt és vágjuk be középen a rúd vaníliát, majd tegyük bele a belsejét a tejszínbe és a magát a rudat is
  3. Keverjük bele a tejszínbe a porcukrot is ízlés szerint
  4. Melegítsük fel a tejszínt lassú tűzön, forrónak kell lennie, ám nem forrhat (amennyiben felforrna le kell hűteni meleg és forró közti hőmérsékletűre)
  5. Ezután vegyük ki a rúd vaníliát a tejszínből 
  6. Aztán jól csöpögtessük le a megpuhult zselatin lapokat, majd keverjük el a forró tejszínben
  7. Készítsük elő a joghurtos dobozokat, azaz jól forrázzuk ki és mérjük bele a tejszínt
  8. Helyezzük rá a tetejüket a dobozokra és tegyük be éjszakára vagy legalább 5 órára a hűtőbe
  9. Amikor megdermedtek egy percre helyezzük forró vízbe a dobozt, így kicsúszik a panna cotta a formából
  10. Eperlekvárral, csokiöntettel, karamell szósszal.... tálaljuk!
Jó étvágyat!

forrás: http://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta.html

2 megjegyzés:

  1. Nem kell először kihűteni a cuccokat szobahőmérsékleten mielőtt berakod a hűtőbe? Én úgy tudom h semmit nem szabad betenni a hűtőbe, ami meleg vagy akár csak langyos is és nem csak a hűtő érdekében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet vele várni, amíg lehűl, de minél előbb hűvösre kell tenni.

      Törlés