Panna Cotta
Sokan valami misztérikus dologra gondolhattok, ám a két szó jelentése tükörfordításban
egyszerűen, így hangzik: "Főtt Tejszín"
Elmondhatom, hogy nem csak a hangzása egyszerű, hanem a kivitelezése is rém egyszerű :)
Azt javaslom este készítsétek el, hogy legyen ideje másnapra megdermedni ;D
Hozzávalók 4 főre:
- 500 ml tejszín
- 1 rúd vanília
- 100-130 g porcukor
- 3 lap zselatin (a zselatin por nem jó!!!)
- szilikon formák vagy joghurtos dobozok (Cserpes joghurt dobozt használtam, mert van teteje is)
- Áztassuk be a 3 lap zselatint vízbe egy mély tányérba, hogy ellepje
- Egy főzőedénybe öntsük bele a tejszínt és vágjuk be középen a rúd vaníliát, majd tegyük bele a belsejét a tejszínbe és a magát a rudat is
- Keverjük bele a tejszínbe a porcukrot is ízlés szerint
- Melegítsük fel a tejszínt lassú tűzön, forrónak kell lennie, ám nem forrhat (amennyiben felforrna le kell hűteni meleg és forró közti hőmérsékletűre)
- Ezután vegyük ki a rúd vaníliát a tejszínből
- Aztán jól csöpögtessük le a megpuhult zselatin lapokat, majd keverjük el a forró tejszínben
- Készítsük elő a joghurtos dobozokat, azaz jól forrázzuk ki és mérjük bele a tejszínt
- Helyezzük rá a tetejüket a dobozokra és tegyük be éjszakára vagy legalább 5 órára a hűtőbe
- Amikor megdermedtek egy percre helyezzük forró vízbe a dobozt, így kicsúszik a panna cotta a formából
- Eperlekvárral, csokiöntettel, karamell szósszal.... tálaljuk!
forrás: http://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta.html
Nem kell először kihűteni a cuccokat szobahőmérsékleten mielőtt berakod a hűtőbe? Én úgy tudom h semmit nem szabad betenni a hűtőbe, ami meleg vagy akár csak langyos is és nem csak a hűtő érdekében.
VálaszTörlésLehet vele várni, amíg lehűl, de minél előbb hűvösre kell tenni.
Törlés