2013. június 28., péntek

Csemege uborka

Csemege uborka

Most megtudhatjátok, hogyan lehet otthon csemege uborkát készíteni ;)
Én bármennyit meg tudok belőle enni ;D

Hozzávalók:
  • 10 kg uborka
  • 6 l víz
  • 6 kanál só
  • 1 l 20%-os ételecet
  • 1 kg 20 dkg cukor
  • 1 púpos mokkáskanál szalicil
  • 2 csokor kapor
Elkészítés:
  • Fertőtlenítsük ki a befőttes üvegeket és a tetejüket forró vízzel
  • forraljuk fel a vizet az ecettel, a sóval és a cukorral elkeverve
  • zárjuk le a gázt és keverjük bele a szalicilt
  • az üvegek aljába rakjunk egy-egy szál kaprot
  • rendezzük az üvegekbe a megmosott uborkákat
  • A forró vízzel öntsük le és zárjuk le az üvegeket (amennyiben kevés a lé ismételjük meg a folyamatot)
  • fordítsuk meg az üvegeket 10 másodpercre, hogy rátapadjon a teteje
  • Dunszt (1-2 vastag takaróval lefedve) alatt várjuk meg, amíg kihűlnek az üvegek
  • Végül fénytől védett helyen tároljuk
Tipp:
Tehetünk az üvegek aljába fokhagymát, hagymát is ízlés szerint.

Jó étvágyat!

forrás: Fonyó Nagymama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése