2013. július 8., hétfő

Diómorzsás Karamelles Körte Torta

Diómorzsás Karamelles Körte Torta

Ezt a sütit ki kell próbálni!!! Nincs mese ez a süti egyszerűen mennyei ;)
Nem mondom, hogy az elkészítése 5 perc lenne, de megéri!

Hozzávalók:

A karamellizált-vajas körtéhez:
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. sötétbarna nádcukor
  • 2 db lédús, puha körte
A tésztához:
  • 100 g megolvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 175 g sötétbarna nádcukor
  • 1 szál vaníliarúd kikapart belseje
  • 200 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 100 ml natúr joghurt
A diómorzsához:
  • 30 g finomliszt
  • 85 g nádcukor
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 50 g hideg vaj
  • 5-6 ek. dió
Elkészítés: 
  1.  A karamellizált körtekockák elkészítésével kezdjük: A körtét félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd közepes, 1.5 centis kockákra daraboljuk. A vajat a cukorral egy teflonserpenyőben felhevítjük, majd amikor elkezd karamellizálódni, a körtefalatokat is beleborítjuk. Megforgatjuk, néhány percig pároljuk, hagyjuk az ízeket összeérni. Félrehúzzuk, kihűtjük.
  2. A diómorzsához a lisztet a fahéjjal és a cukorral elkeverjük, majd a vajdarabkákat hozzáadva, morzsás állagú keveréket készítünk. A diót felaprítjuk, serpenyőben kissé megpörköljük – nem kell sokáig, a sütőben lesz még ideje pirulni. Miután teljesen kihűlt, hozzáadjuk a morzsás keverékhez. Hűtőbe tesszük, míg a tésztát elkészítjük.
  3. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliamagokat/vaníliás cukrot. Néhány perc alatt jól kikeverjük.
  5. Külön tálban a lisztet a fahéjjal, a sütőporral és a sóval együtt átszitáljuk.
  6. Felváltva a masszába forgatjuk előbb a száraz hozzávalókat és a joghurtot, majd a karamellizált körtedarabokat, végül sütőpapírral bélelt, 20 centis formába kanalazzuk. Rászórjuk a diómorzsát, és sütőbe toljuk 50-55 percre. 
  7. A formában hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat! Ne hagyd ki!!!


forrás: http://csokipari.hu/2010/09/a-nem-elfeledett-kortes-diomorzsas-suti/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése