Karamellás Almatorta
Ez a torta nagyon esztétikus és egyben sok rajongójára is akadt már ;)
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg hideg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál ecet
- 1 tojás
- 75 dkg savanykás alma
- 1 citrom
- 2 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál almalé
- A lisztet helyezzük egy edénybe, majd adjuk hozzá a feldarabolt vajat, a cukrot, a sót, az ecetet és a felvert tojást és jól gyúrjuk össze
- Folpackba csomagolva 30 percig pihentetjük meleg helyen
- Mialatt hámozzuk meg az almákat és vágjuk fel vastag cikkekre a magházat eltávolítva, majd csepegtessük rá a citrom levét
- A tésztát gyúrjuk át a 30 perc leteltével és nyújtsuk kerek lappá lisztes munkafelületen, ezután fektessük a kivajazott és kilisztezett formánkba, úgy hogy legalább 2 cm-es pereme legyen és villával szurkáljuk meg a tésztát
- A tésztát terítsük be az almával és morzsoljuk rá a 2 dkg vajat
- A 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük 150 °C-on
- Közben a cukrot és az almalevet felhevítjük és karamellás állagúra főzzük
- Kivesszük a sütőből a tésztát és ráöntjük a karamellát, majd 8 percig sütjük 250 °C-on
forrás: Mester kiadó, Főzzünk könnyedén!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése