2013. július 23., kedd

Karamellás Almatorta

Karamellás Almatorta

Ez a torta nagyon esztétikus és egyben sok rajongójára is akadt már ;)

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 75 dkg savanykás alma
  • 1 citrom
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál almalé
Elkészítés:
  1. A lisztet helyezzük egy edénybe, majd adjuk hozzá a feldarabolt vajat, a cukrot, a sót, az ecetet és a felvert tojást és jól gyúrjuk össze
  2. Folpackba csomagolva 30 percig pihentetjük meleg helyen
  3. Mialatt hámozzuk meg az almákat és vágjuk fel vastag cikkekre a magházat eltávolítva, majd csepegtessük rá a citrom levét
  4. A tésztát gyúrjuk át a 30 perc leteltével és nyújtsuk kerek lappá lisztes munkafelületen, ezután fektessük a kivajazott és kilisztezett  formánkba, úgy hogy legalább 2 cm-es pereme legyen és villával szurkáljuk meg a tésztát
  5. A tésztát terítsük be az almával és morzsoljuk rá a 2 dkg vajat
  6. A 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük 150 °C-on
  7. Közben a cukrot és az almalevet felhevítjük és karamellás állagúra főzzük  
  8. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráöntjük a karamellát, majd 8 percig sütjük 250 °C-on
Jó étvágyat!

forrás: Mester kiadó, Főzzünk könnyedén!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése