Raffaello Torta
Ez az egyik "örökzöld" torta, amit nem lehet megunni ;)
Hozzávalók a vizes piskótához:
- 6 tojás
- 12 evőkanál víz
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez és a krémhez:
- 2 tábla fehér csoki
- 3 zacskó tejszín (9 dl)
- 1 csomag kókuszreszelék
- kevés pirított mandula
- habfixáló
Elkészítés:
- A 6 tojássárgájához adjunk hozzá 6 evőkanál vizet és a cukrot majd 10-15 perc alatt verjük fel habosra és keverjük bele a lisztet és a sütőport óvatosan
- Ezután verjük fel a tojásfehérjéket és keverjük bele óvatosan a lisztes masszába
- Kivajazott, kilisztezett tepsiben süssük meg a piskótát 180 °C-on, amíg a belseje is megsül, majd hagyjuk kihűlni (célszerű előző nap este megcsinálni a piskótát)
- 1 zacskó tejszínben (3 dl) olvasszuk fel a csokit
- Vágjuk 3 részre a piskótánkat és a középsőt morzsoljuk bele a kihűlt tejszínes csokiba
- A másik 2 zacskó (6 dl) tejszínhez adjunk hozzá habfixálót, majd verjük fel és a felét keverjük össze lazán a hideg masszával
- A masszához adjuk hozzá a pirított mandulát és a kókuszreszelék 3/4 részét
- A két megmaradt tortalap közé kenjük a masszát és fedjük be a maradék felvert tejszínnel a tortát végül szórjunk rá ízlés szerint kókuszreszeléket és/vagy szeletelt mandulát
- Hogy összeérjenek az ízek jó ha egy napig áll!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése