2013. július 30., kedd

Raffaello Torta

Raffaello Torta

Ez az egyik "örökzöld" torta, amit nem lehet megunni  ;)

Hozzávalók a vizes piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 evőkanál víz
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor






Hozzávalók a töltelékhez és a krémhez:
  • 2 tábla fehér csoki
  • 3 zacskó tejszín (9 dl)
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • kevés pirított mandula
  • habfixáló

Elkészítés:
  1. A 6 tojássárgájához adjunk hozzá 6 evőkanál vizet és a cukrot majd 10-15 perc alatt verjük fel habosra és keverjük bele a lisztet és a sütőport óvatosan
  2. Ezután verjük fel a tojásfehérjéket és keverjük bele óvatosan a lisztes masszába
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsiben süssük meg a piskótát 180 °C-on, amíg a belseje is megsül, majd hagyjuk kihűlni (célszerű előző nap este megcsinálni a piskótát)
  4. 1 zacskó tejszínben (3 dl)  olvasszuk fel a csokit
  5. Vágjuk 3 részre a piskótánkat és a középsőt morzsoljuk bele a kihűlt tejszínes csokiba
  6. A másik 2 zacskó (6 dl) tejszínhez adjunk hozzá habfixálót, majd verjük fel és a felét keverjük össze lazán a hideg masszával
  7. A masszához adjuk hozzá a pirított mandulát és a kókuszreszelék 3/4 részét
  8. A két megmaradt tortalap közé kenjük a masszát és fedjük be a maradék felvert tejszínnel a tortát végül szórjunk rá ízlés szerint kókuszreszeléket és/vagy szeletelt mandulát
  9. Hogy összeérjenek az ízek jó ha egy napig áll!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése