Joghurt
Több se kellett nekem belevetettem magamat az internetes receptekbe és meg is találtam, ami a joghurt készítéshez kell. A recept pofonegyszerű és nem is kell hozzá semmi különleges csak legalább 18-20 óra és 30-40 °C-os környezet, amelyet mostanság nem nehéz biztosítani :)
A folyamatot elneveztük joghurt klónozásnak :D
Hozzávalók:
- 1 liter jó minőségű zsíros tej
- 170-200 dl jó minőségű élőflórás natúr joghurt (Pl: Cserpes)
- Melegítsük a tejet
- Forraljuk a tejet 95 °C-on legalább 15-20 percig
- Az elkészült tejet hagyjuk lehűlni
- Ha már 35°C körül van a hőmérséklete, keverjük bele alaposan a joghurtot
- Fedjük le egy konyharuhával és 35-40 °C-on tartsuk 18-20 óráig
- Amikor elkészült a joghurt töltsük bele kisebb üvegekbe és a hűtőben tároljuk
Amennyiben télen próbálkoznánk a joghurt készítéssel termoszban meg lehet oldani a melegen tartást!
Jó étvágyat!
forrás: http://www.foodandwine.hu/2010/08/03/sajat-hazi-joghurt-recept/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése