2013. július 10., szerda

Joghurt készítés otthon

Joghurt

Anyukám kitalálta, hogy mi lenne, ha otthon csinálnánk joghurtot ;D
Több se kellett nekem belevetettem magamat az internetes receptekbe és meg is találtam, ami a joghurt készítéshez kell. A recept pofonegyszerű és nem is kell hozzá semmi különleges csak legalább 18-20 óra és 30-40 °C-os környezet, amelyet mostanság nem nehéz biztosítani :)
A folyamatot elneveztük joghurt klónozásnak :D

Hozzávalók:
  • 1 liter jó minőségű zsíros tej
  • 170-200 dl jó minőségű élőflórás natúr joghurt (Pl: Cserpes)
Elkészítés:
  1. Melegítsük a tejet
  2. Forraljuk a tejet 95 °C-on legalább 15-20 percig
  3. Az elkészült tejet hagyjuk lehűlni
  4. Ha már 35°C körül van a hőmérséklete, keverjük bele alaposan a joghurtot
  5. Fedjük le egy konyharuhával és 35-40 °C-on tartsuk 18-20 óráig
  6. Amikor elkészült a joghurt töltsük bele kisebb üvegekbe és a hűtőben tároljuk
Tipp:
Amennyiben télen próbálkoznánk a joghurt készítéssel termoszban meg lehet oldani a melegen tartást!

Jó étvágyat!

forrás: http://www.foodandwine.hu/2010/08/03/sajat-hazi-joghurt-recept/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése