Vanília Fagyi
Azt hiszem ezzel a recepttel sikerült olyan vanília fagyit alkotni, amilyet nem sokan ettek ;)
Aki szeretne igazán "ínyenckedni" az ne hagyja ki!!!!
Hozzávalók:
- 5 dl habtejszín
- 4 dl tej
- 6 nagy tojássárgája (lehetőleg a piacról frissen!)
- 8-10 dkg nyírfacukor
- 1 vanília rúd
- A tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapargatott magjaival és az üres vanília rúddal forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni.
- A tojássárgájákat a nyírfacukorral verjük habosra kézi mixerrel
- Az üres vanília rudat halásszuk ki, és a langyosra hűlt tejes-tejszínes keveréket kis adagokban keverjük a tojássárgájás habhoz
- Az egészet tegyük vissza a tűzre és mérsékelt lángon, folyamatos kevergetéssel sűrítsük be (Felforralni nem szabad!) Ha kész, hagyjuk kihűlni
- A fagyi alapot (fagylaltgép híján) öntsük lezárható műanyag- vagy fémdobozba, majd helyezzük be a mélyhűtőbe, és óránként keverjük át botmixerrel, hogy megakadályozzuk a jégkristályok képződését (illetve összetörjük azokat)
- Fogyasztás előtt a sima hűtőbe tegyük át 10 percre, hogy ne legyen kőkemény. Forró vízbe mártott fagyis kanállal formázzunk gombócokat a fagylaltból
forrás: http://www.nosalty.hu/recept/vaniliafagyi-szolocukorral
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése