2013. július 9., kedd

Vanília Fagyi

Vanília Fagyi

Azt hiszem ezzel a recepttel sikerült olyan vanília fagyit alkotni, amilyet nem sokan ettek ;)

Aki szeretne igazán "ínyenckedni" az ne hagyja ki!!!!

Hozzávalók: 
  • 5 dl habtejszín
  • 4 dl tej
  • 6 nagy tojássárgája (lehetőleg a piacról frissen!)
  • 8-10 dkg nyírfacukor
  • 1 vanília rúd
 Elkészítés:
  1.  A tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapargatott magjaival és az üres vanília rúddal forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni.
  2. A tojássárgájákat a nyírfacukorral verjük habosra kézi mixerrel
  3. Az üres vanília rudat halásszuk ki, és a langyosra hűlt tejes-tejszínes keveréket kis adagokban keverjük a tojássárgájás habhoz
  4. Az egészet tegyük vissza a tűzre és mérsékelt lángon, folyamatos kevergetéssel sűrítsük be (Felforralni nem szabad!) Ha kész, hagyjuk kihűlni
  5. A fagyi alapot (fagylaltgép híján) öntsük lezárható műanyag- vagy fémdobozba, majd helyezzük be a mélyhűtőbe, és óránként keverjük át botmixerrel, hogy megakadályozzuk a jégkristályok képződését (illetve összetörjük azokat)
  6. Fogyasztás előtt a sima hűtőbe tegyük át 10 percre, hogy ne legyen kőkemény. Forró vízbe mártott fagyis kanállal formázzunk gombócokat a fagylaltból
Jó étvágyat!

forrás: http://www.nosalty.hu/recept/vaniliafagyi-szolocukorral

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése