2013. július 29., hétfő

Házi Hamburger Zsemle

Házi Hamburger Zsemle

Ha már grillezett hamburgert csináltunk, a gondolataim nem engedhették meg, hogy vegyek a boltban ki tudja milyen összetételű és mikor készült hamburger zsemlét, szóval így jött az ötlet, hogy csináljunk!
Nagyon egyszerű, csak időigényes a 40 + 10 perces kelesztés miatt...
És meg kell, hogy valljam, hogy Ádám remekelt a hússal, na és az még ráadás volt, hogy tűzön sült ki ;)
Hozzávalók 8 db-hoz:
  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 2 dkg élesztő
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál cukor
  • szezámmag
  • 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
  1.  A tejet a cukorral elkeverve melegítsük fel, de ne túl forróra, majd morzsoljuk bele az élesztőt és várjuk meg, amíg habos lesz
  2. Ezután keverjük össze a tojást, az olajjal, a joghurttal és a már kihűlt felfuttatott élesztővel
  3. Majd adjunk hozzá sót és szép lassan keverjük hozzá a lisztet és a tésztát jól dagasszuk meg
  4. Szükség esetén tegyünk még hozzá lisztet, de ne lisztezzük túl!
  5. Letakarva kelesszük kb. 40-60 percig, míg a duplájára nem nő meg
  6. A megkelt tésztát osszuk 8 egyenlő részre és formázzunk kis zsemléket, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben hagyjuk kelni 10 percet
  7. Végül kenjük meg a tojássárgájával és szórjuk meg bőven szezámmaggal
  8. 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük 165°C-on
 Jó étvágyat!


forrás: http://www.mindmegette.hu/hazi-hamburger-es-hamburgerzsemle.recept    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése