- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 8 db tojás
- 40 dkg kimagozott meggy
- 1 csomag sütőpor
- 1 marék durvára tört dió
- vaj a forma kikenéséhez
- csipetnyi só
- A tojások részeit külön edényekbe szétválasztjuk: a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, a sárgákat cukorral habosra keverjük.
- A sárgákhoz adagoljuk kanalanként: szitálva a sütőporral elkevert lisztet és nagykanállal a fehérjehabot finom mozdulatokkal és a diót.
- A masszát kivajazott sütőformába öntjük, rádobáljuk – egyenletesen eloszlatva – a levétől lecsöpögtetett, magozott meggyet.
- 170 °C előmelegített sütőben kb. 35-40 percig aranybarnára sütjük.
- Tálalás előtt letakarva picit hűlni, állni hagyjuk, utána szeleteljük.
- Porcukorral tálaljuk.
forrás: http://www.nosalty.hu/recept/nyolctojasos-meggyes-piskota
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése