2013. július 26., péntek

Spanyol Mandulás Sütemény

Spanyol Mandulás Sütemény

Ez a sütemény a következő jelszavakhoz köthető: könnyű, lisztmentes, mandulás, gyors, nagyon finom ;)
A süteményt egyik barátnőmnél ettem először és mivel kellett csinálnom valami olyat, ami nem tartalmaz lisztet és a cukrot kiváltja a nyírfacukor, így rögtön ez jutott eszembe ;D

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 20 dkg porcukor/ nyírfacukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom és egy narancs reszelt héja
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 20 dkg hámozott, darált mandula
  • porcukor a meghintéshez
  • vaj a formához
  • Ø 26 cm kerek kapcsos forma
Elkészítés:
  1.  Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra és kenjük ki a formát vajjal
  2. Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel a fehérjéket egy csipet sóval
  3. A sárgákat keverjük 10-15 percig a porcukorral/nyírfacukorral habosra
  4. Adjuk hozzá a citrom- és a narancshéjat, a vaníliás cukrot és a fahéjat a sárgájához
  5. A felvert fehérjét és a mandulát óvatosan keverjük a tojáskrémhez
  6. Majd öntsük a tésztát a formába és süssük 160 °C-on 30 percig, amíg megsül a közepe is
  7. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral
Jó étvágyat!

forrás: Nagy süteményes könyv, Monika Köhler, Christiane Kührt, Kristiane Müller-Urban, Christa Schmedes, Holló és Társa 2001

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése