2013. július 22., hétfő

Csokoládés Trüffel

Csokoládés Trüffel

Ezt a bonbont, ha megkóstoljátok nem fogtok többször boltban venni, egyrészt mert rém egyszerű
megcsinálni, másrészt mert nagyon finom ;)

Hozzávalók 35-40 db-hoz:
  • 160 ml tejszín
  • 250 g étcsokoládé (60%-os kakaótartalom)
  • 55 g vaj
  • kakaópor
  • pralinépapír
Elkészítés:
  1. A tejszínt egy lábasban felmelegítjük és megolvasztjuk benne a kockákra tört étcsokoládét és a vajat és jól összekeverjük
  2. A masszát a hűtőbe helyezzük és hagyjuk kihűlni
  3. Amikor teljesen lehűlt jól felkeverjük és nyomózsákba töltjük, amelynek csillagcső vége van
  4. Majd sütőpapírra nyomjunk közepes nagyságú halmokat
  5. A halmokból vizes, hideg kézzel formázzunk golyókat és forgassuk meg őket kakóporban
  6.  Helyezzük a golyókat a pralinépapírba
  7. Hűtőben tároljuk
Tipp:
A masszába narancshéjat reszelve még különlegesebbé tehetjük a bonbont. A bonbonok a hűtőben tárolva 14 napig őrzik meg minőségüket.





Jó étvágyat!

forrás: Saját készítésű pralinék & bonbonok, Alexandra kiadó 2012

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése