Csokoládés Trüffel
Ezt a bonbont, ha megkóstoljátok nem fogtok többször boltban venni, egyrészt mert rém egyszerű
megcsinálni, másrészt mert nagyon finom ;)
Hozzávalók 35-40 db-hoz:
- 160 ml tejszín
- 250 g étcsokoládé (60%-os kakaótartalom)
- 55 g vaj
- kakaópor
- pralinépapír
- A tejszínt egy lábasban felmelegítjük és megolvasztjuk benne a kockákra tört étcsokoládét és a vajat és jól összekeverjük
- A masszát a hűtőbe helyezzük és hagyjuk kihűlni
- Amikor teljesen lehűlt jól felkeverjük és nyomózsákba töltjük, amelynek csillagcső vége van
- Majd sütőpapírra nyomjunk közepes nagyságú halmokat
- A halmokból vizes, hideg kézzel formázzunk golyókat és forgassuk meg őket kakóporban
- Helyezzük a golyókat a pralinépapírba
- Hűtőben tároljuk
A masszába narancshéjat reszelve még különlegesebbé tehetjük a bonbont. A bonbonok a hűtőben tárolva 14 napig őrzik meg minőségüket.
Jó étvágyat!
forrás: Saját készítésű pralinék & bonbonok, Alexandra kiadó 2012
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése