2013. július 11., csütörtök

  Pesto-s Csirkemell

 Úgy ennék valami könnyű nyárit.... A ti fejetekben is ez jár ebben a nagy melegben?!
Ez a recept sárgarépás rizzsel választ adhat a fenti gondolatra ;)
Hozzávalók 5-6 főre:
  • 2 nagy csirkemellfilé
  • 1 üveg pesto
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2-3 kanál citromlé
Elkészítés:
  1. Mossuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre a húst
  2. Sózzuk a szeleteket és helyezzük egy tálba, majd nyomjuk rá a fokhagymát és öntsünk rá a
    citromlevet jól összekeverve a húst (ne vigyük túlzásba a sózást, mert a Pesto is sós meg a fokhagyma is!!!)
  3. Hűtőben hagyjuk pácolódni a húst 1 éjszakára
  4. Másnap kenjük be a csirkemell szeletek mindkét oldalát Pesto-val és helyezzük egy tepsibe őket
  5. Előmelegített sütőben süssük 180 °C-on, amíg meg nem puhulnak a szeletek
Tipp:
 A rizs készítését elolvashatjátok korábbi bejegyzésemben. A répás rizshez, pedig nem kell több, mint lereszelni egy répát és amikor a vizet ráöntöttük a rizsre jól belekeverni abba.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése