Crème Caramel
Ha hiszitek, ha nem ez egy rém egyszerű édesség, amelyet anyukámtól lestem el, mert Brazíliában szinte olyan mint itt az almás pite.
Hozzávalók:
- 4 tubus sűrített tej
- 4 tubusnyi tej (miután kinyomtuk a sűrített tejet, vágjuk le a tubus végét és abba mérjük ki a tejet)
- 4 tojás
- egy lapos kanálnyi keményítő
- 0,5 kg cukor
- Turmix gépben vagy kézi mixerrel keverjük össze a sűrített tejet, a tejet, a tojásokat és a keményítőt
- A cukrot karamellizáljuk és öntsük a tortaformánkba, hogy mindenhol egyenletesen befedje (kis alapterületű formát használjunk, amely felfelé szélesedik)
- Előmelegített sütőben süssük fóliával letakarva 45-50 percig gőz fölött 180 °C-on (tegyünk a forma alá egy nagyobb tepsit és öntsünk bele forróvizet)
- Amikor már nem folyik és a beleszúrt villa már alig ragad vegyük le a fóliát és barnítsuk meg a tetejét
- Vegyük ki a sütőből és várjuk meg, amíg teljesen lehűl
- Majd vágjuk körbe és borítsuk ki egy tálba. A karamell fogja adni az öntetet ;)
- Hűtőben tartsuk fólia vagy fedő alatt, mert könnyen beveszi a szagokat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése