2013. június 11., kedd

Crème Caramel

Crème Caramel

Ha hiszitek, ha nem ez egy rém egyszerű édesség, amelyet anyukámtól lestem el, mert Brazíliában szinte olyan mint itt az almás pite.

Hozzávalók:
  • 4 tubus sűrített tej
  • 4 tubusnyi tej (miután kinyomtuk a sűrített tejet, vágjuk le a tubus végét és abba mérjük ki a tejet)
  • 4 tojás
  • egy lapos kanálnyi keményítő
  • 0,5 kg cukor
Elkészítés:
  1. Turmix gépben vagy kézi mixerrel keverjük össze a sűrített tejet, a tejet, a tojásokat és a keményítőt
  2. A cukrot karamellizáljuk és öntsük a tortaformánkba, hogy mindenhol egyenletesen befedje (kis alapterületű formát használjunk, amely felfelé szélesedik)
  3. Előmelegített sütőben süssük fóliával letakarva 45-50 percig gőz fölött 180 °C-on (tegyünk a forma alá egy nagyobb tepsit és öntsünk bele forróvizet)
  4. Amikor már nem folyik és a beleszúrt  villa már alig ragad vegyük le a fóliát és barnítsuk meg a tetejét
  5. Vegyük ki a sütőből és várjuk meg, amíg teljesen lehűl
  6. Majd vágjuk körbe és borítsuk ki egy tálba. A karamell fogja adni az öntetet ;)
  7. Hűtőben tartsuk fólia vagy fedő alatt, mert könnyen beveszi a szagokat
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése