2013. június 10., hétfő

Csokis Álomfelhő

Csokis álomfelhő

Most szóhoz sem jutok, mert talán még mindig ennek a sütinek az ízéről álmodok.... :D
Próbáljátok ki, mert nem lehet könnyen elfelejteni!



Hozzávalók:
  • 300 gr jó minőségű étcsokoládé (pl: Szerencsi/Boci)
  • 1 kanál liszt
  • 2 kanál mandulaliszt (piacon lehet beszerezni)
  • 4 tojás
  • 100 gr vaj
  • 1 csipet só
  • 150 gr sűrített tej
  • 1 kanál vanília aroma
Elkészítés:
  1. Öntsünk kevés vizet egy nagyobb edénybe, majd helyezzük a forró vízgőz fölé egy kisebb edényben a vajat és a kockára tört étcsokit, amíg el nem olvadnak, utána vegyük le a tűzről
  2. Adjunk hozzá egy kanál vanília aromát
  3. Keverjük hozzá gyorsan a sűrített tejet
  4. Majd keverjük bele a lisztet, a mandulalisztet és a sót
  5. Amikor már nem forró adjuk hozzá a tojássárgákat és jól dolgozzuk össze
  6. Verjük fel a tojásfehérjéket és keverjük bele óvatosan habverővel a csokiba
  7. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy muffin sütőformát és osszuk el benne a csokit
  8. Helyezzük a 180 ℃-ra előmelegített sütőbe vízgőz fölé és 160-170 ℃-on süssük 15-20 percig
  9. Fontos, hogy nem kell teljesen megsütni, hanem a közepének puhának, ragadósnak kell lenni, így ne süssük túl
  10. Majd vanília fagyival tálaljuk!
Jó étvágyat!

Forrás:  http://www.hervecuisine.com/recette/le-fondant-au-chocolat-extreme/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése