Csokis álomfelhő
Most szóhoz sem jutok, mert talán még mindig ennek a sütinek az ízéről álmodok.... :D
Próbáljátok ki, mert nem lehet könnyen elfelejteni!
Hozzávalók:
- 300 gr jó minőségű étcsokoládé (pl: Szerencsi/Boci)
- 1 kanál liszt
- 2 kanál mandulaliszt (piacon lehet beszerezni)
- 4 tojás
- 100 gr vaj
- 1 csipet só
- 150 gr sűrített tej
- 1 kanál vanília aroma
- Öntsünk kevés vizet egy nagyobb edénybe, majd helyezzük a forró vízgőz fölé egy kisebb edényben a vajat és a kockára tört étcsokit, amíg el nem olvadnak, utána vegyük le a tűzről
- Adjunk hozzá egy kanál vanília aromát
- Keverjük hozzá gyorsan a sűrített tejet
- Majd keverjük bele a lisztet, a mandulalisztet és a sót
- Amikor már nem forró adjuk hozzá a tojássárgákat és jól dolgozzuk össze
- Verjük fel a tojásfehérjéket és keverjük bele óvatosan habverővel a csokiba
- Vajazzunk, lisztezzünk ki egy muffin sütőformát és osszuk el benne a csokit
- Helyezzük a 180 ℃-ra előmelegített sütőbe vízgőz fölé és 160-170 ℃-on süssük 15-20 percig
- Fontos, hogy nem kell teljesen megsütni, hanem a közepének puhának, ragadósnak kell lenni, így ne süssük túl
- Majd vanília fagyival tálaljuk!
Forrás: http://www.hervecuisine.com/recette/le-fondant-au-chocolat-extreme/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése