Bújócska
Természetesen a hozzávalókat (mandióka gyökér) itt is be lehet szerezni a Wesselényi utcában az indiai boltban vagy a Fővám téren az Ázsia boltban, ahova a helyetekben mindenképpen elmennék körülnézni, mert olyan dolgokat fogtok találni, amit már rég kereshettetek vagy nem is gondoltátok, hogy létezik ;)
Az étel eredeti neve: Escondidinho
Hozzávalók:
- 2 db közepes mandióka gyökér / 5-6 db krumpli
- 1 csirkemell fele
- friss aprított petrezselyem
- 1 nagy fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 fél piros kaliforniai paprika
- vaj
- tej
- só
- bors
- sajt
- Főzzük meg a mandióka gyökeret/krumplit sós vízben
- Krumplinyomón törjük át és készítsünk belőle pürét vajat és tejet hozzáadva (vigyázzunk, mert a mandiókának kemény erezete van a közepén, amit el kell távolítani)
- Pároljuk meg a csirkemellet és szedjük szét szálaira
- Süssük meg a csirkemellet a karikára vágott hagymával és adjunk hozzá ízlés szerint petrezselymet, sót és borsot
- Vajazzunk ki egy tálat és tegyünk bele egy 2 ujjnyi vastag püré réteget
- Majd oszlassuk el rajta a csirkemellet, a csíkokra vágott paprikát és a szeletekre vágott paradicsomot
- Végül helyezzük rá a maradék pürét és egy réteg sajtot
- Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük, amíg megpirul a sajt.
A csirkemell helyett tehetünk a püré rétegek közé elősütött darált húst kevés paradicsom szósszal vagy akár rákot is. Legyünk fantáziadúsak! ;)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése