2013. június 12., szerda

Bújócska

Bújócska

Íme egy újabb brazil csoda :) 
Természetesen a hozzávalókat (mandióka gyökér) itt is be lehet szerezni a Wesselényi utcában az indiai boltban vagy  a Fővám téren az Ázsia boltban, ahova a helyetekben mindenképpen elmennék körülnézni, mert olyan dolgokat fogtok találni, amit már rég kereshettetek vagy nem is gondoltátok, hogy létezik ;)
Az étel eredeti neve: Escondidinho

Hozzávalók:
  • 2 db közepes mandióka gyökér / 5-6 db krumpli
  • 1 csirkemell fele
  • friss aprított petrezselyem
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 fél piros kaliforniai paprika
  • vaj
  • tej
  • bors
  • sajt
Elkészítés:
  1. Főzzük meg a mandióka gyökeret/krumplit sós vízben
  2. Krumplinyomón törjük át és készítsünk belőle pürét vajat és tejet hozzáadva (vigyázzunk, mert a mandiókának kemény erezete van a közepén, amit el kell távolítani)
  3. Pároljuk meg a csirkemellet és szedjük szét szálaira
  4. Süssük meg a csirkemellet a karikára vágott hagymával és adjunk hozzá ízlés szerint petrezselymet, sót és borsot
  5. Vajazzunk ki egy tálat és tegyünk bele egy 2 ujjnyi vastag püré réteget
  6. Majd oszlassuk el rajta a csirkemellet, a csíkokra vágott paprikát és a szeletekre vágott paradicsomot
  7. Végül helyezzük rá a maradék pürét és egy réteg sajtot
  8. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük, amíg megpirul a sajt.
Tipp:
A csirkemell helyett tehetünk a püré rétegek közé elősütött darált húst kevés paradicsom szósszal vagy akár rákot is. Legyünk fantáziadúsak! ;)
 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése