2013. június 4., kedd

Rozmaringos-lime-os Sertéssült

Rozmaringos-lime-os sertéssült

Anyukám révén jutottunk ehhez a rendkívül különleges és nagyon nagyon finom recepthez! Remélem nektek is ízleni fog!


Hozzávalók 8 főre:
  • 3 db 3-3,5 ujjnyi vastag csontos-bőrös sertés comb szelet (kb. 3 kg)
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 csomag friss rozmaring
  • 3 lime
  • 3-4 kanál citromlé
  • 4-5 kanál olívaolaj
Elkészítés:
  1. Turmixoljuk össze a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a rozmaring leveleivel, a sóval, a
    citromlével, 2 megtisztított lime-al és 1 teljes lime-al a héjával együtt
  2. Majd keverjük hozzá az olívaolajat
  3. Pácoljuk be 1 éjszakára a keverékkel a sertés szeleteket
  4. Beolajozott tepsibe süssük 180 °C-on fólia alatt amíg megpuhul és utána fólia nélkül míg nem lesz szép aranybarna.
 Tipp:
 Olívaolajban a sütőben megsütött újkrumplival tálaljuk ;)
 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése