2013. június 7., péntek

Epres Crumble

Epres Crumble

Ezt a receptet már tavaly nyár óta meg szerettem volna csinálni, de nyáron valahogy elmaradt, utána meg gyümölcs nem volt... Szóval most dupla adaggal pótoltam be ;D (a recept egy normál adagra szól)

Hozzávalók:
  • 60 dkg eper
  • 1 narancs reszelt héja
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg durvára darált mandula
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 csipet só
Elkészítés:
  1. Kevés margarinnal kenjünk ki egy kisebb tálat, amibe sütni fogjuk a Crumble-t
  2. Helyezzük bele a megmosott, megtisztított és megszárított epret, majd keverjük hozzá a reszelt narancshéjat és szórjuk rá a nádcukrot (amennyiben nagyon édes az eper, rakjunk rá kevesebb cukrot vagy hagyjuk el teljesen!)
  3. Gyúrjuk össze a margarint a mandulával, a liszttel és a sóval és morzsoljuk rá az eperre
  4. 180 ℃-on 30-35 percig süssük
Tipp:
 Amennyiben szeretnénk csinálhatunk hozzá mandulás grillázst díszítésnek 10 dkg cukorból és 10 dkg mandulából (karamellízaljuk a cukrot, majd keverjük bele a mandulát és öntsük ki sütőpapírra egy nagy tepsibe, amibe hagyjuk kihűlni, majd törjük össze)
A Crumble nekem magában egy kicsit tömény volt, így ne felejtsetek el mellé vanília fagyit tálalni ;)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése