Epres Crumble
Ezt a receptet már tavaly nyár óta meg szerettem volna csinálni, de nyáron valahogy elmaradt, utána meg gyümölcs nem volt... Szóval most dupla adaggal pótoltam be ;D (a recept egy normál adagra szól)
Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 1 narancs reszelt héja
- 6 dkg liszt
- 5 dkg durvára darált mandula
- 10 dkg margarin
- 5 dkg nádcukor
- 1 csipet só
- Kevés margarinnal kenjünk ki egy kisebb tálat, amibe sütni fogjuk a Crumble-t
- Helyezzük bele a megmosott, megtisztított és megszárított epret, majd keverjük hozzá a reszelt narancshéjat és szórjuk rá a nádcukrot (amennyiben nagyon édes az eper, rakjunk rá kevesebb cukrot vagy hagyjuk el teljesen!)
- Gyúrjuk össze a margarint a mandulával, a liszttel és a sóval és morzsoljuk rá az eperre
- 180 ℃-on 30-35 percig süssük
Amennyiben szeretnénk csinálhatunk hozzá mandulás grillázst díszítésnek 10 dkg cukorból és 10 dkg mandulából (karamellízaljuk a cukrot, majd keverjük bele a mandulát és öntsük ki sütőpapírra egy nagy tepsibe, amibe hagyjuk kihűlni, majd törjük össze)
A Crumble nekem magában egy kicsit tömény volt, így ne felejtsetek el mellé vanília fagyit tálalni ;)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése