Mediterrán Kókusztejes halfilé
Ez a recept örök kedvenccé léphet elő annak, aki szereti a halat ;)
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 zacskó fagyasztott fehér húsú tengeri halfilé (4-5 db) pl: hekk, alaszkai pollock
- 1 piros kaliforniai paprika
- 5-6 szem főtt krumpli
- 2 paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 db kicsi kókusztej 2-3 dl
- 1 kis doboz paradicsompüré
- citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- Előző nap pácoljuk be a halfilét a citromlével, a fokhagymával és a sóval
- Másnap olívaolajozzunk ki egy közepes méretű tepsit és helyezzük rá a karikákra vágott főtt krumplit és enyhén sózzuk meg
- Helyezzük rá a halszeleteket, majd a nyers felkarikázott hagymát, a felcsíkozott paprikát és a felvágott paradicsomot
- A kókusztejet öntsük egy kis tálba és keverjük össze 2 kanál paradicsompürével
- Locsoljuk meg a rakott halat a kókusztejjel és alufólia alatt süssük 180 °C-on, amíg a hal és a zöldségek meg nem puhulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése