2013. június 5., szerda

Mediterrán Kókusztejes Halfilé

Mediterrán Kókusztejes halfilé

Ez a recept örök kedvenccé léphet elő annak, aki szereti a halat ;)

Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Hozzávalók 4 főre:
  • 1 zacskó fagyasztott fehér húsú tengeri halfilé (4-5 db) pl: hekk, alaszkai pollock
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 5-6 szem főtt krumpli
  • 2 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 db kicsi kókusztej 2-3 dl
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
  1. Előző nap pácoljuk be a halfilét a citromlével, a fokhagymával és a sóval
  2. Másnap olívaolajozzunk ki egy közepes méretű tepsit és helyezzük rá a karikákra vágott főtt krumplit és enyhén sózzuk meg
  3. Helyezzük rá a halszeleteket, majd a nyers felkarikázott hagymát, a felcsíkozott paprikát és a felvágott paradicsomot
  4. A kókusztejet öntsük egy kis tálba és keverjük össze 2 kanál paradicsompürével
  5. Locsoljuk meg a rakott halat a kókusztejjel és alufólia alatt süssük 180 °C-on, amíg a hal és a zöldségek meg nem puhulnak.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése