Mustáros Tarja
Ma is folytatódik a kerti grill hangulat ;)
Ezzel a kihagyhatatlan pácolású hússal!
Hozzávalók 5-6 főre:
- 2 kg tarja (csontot vágassátok le róla, és ne a hentes vágja szeletekre!)
- 2 fej hagyma
- 4-5 kanál mustár
- kb 1 dl félédes vörösbor
- koriander
- rozmaring
- bors
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- Mossuk meg, majd vágjuk fel 1-1,5 cm vastag szeletekre a húst
- Klopfoljuk ki a szeleteket egy zacskót ráhelyezve a szeletre, hogy ne fröcsögjön szét
- Sózzuk, borsozzuk a szeleteket és helyezzük egy tálba
- A tetejére tegyük rá a mustárt, a vörösbort, az átnyomott fokhagymát, a felszeletelt hagymát ízlés szerint a koriandert és a rozmaringot
- Majd öntsünk rá kevés (kb. 4 kanálnyi) olajat és kézzel jól keverjük össze
- Hűtőben hagyjuk pácolódni a húst 2-3 napig
- Ezután süssük elő a szeleteket alufóliával letakart grillrácson kb 5-10 percig, amíg meg nem puhulnak a szeletek
- Végül szedjük le az alufóliát és süssük készre parázs felett a tarja szeleteket
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése