2013. június 18., kedd

Mustáros Tarja

Mustáros Tarja

Ma is folytatódik a kerti grill hangulat ;) 

Ezzel a kihagyhatatlan pácolású hússal!

Hozzávalók 5-6 főre:
  • 2 kg tarja (csontot vágassátok le róla, és ne a hentes vágja szeletekre!)
  • 2 fej hagyma
  • 4-5 kanál mustár
  • kb 1 dl félédes vörösbor
  • koriander
  • rozmaring
  • bors 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • olaj
Elkészítés:
  1. Mossuk meg, majd vágjuk fel 1-1,5 cm vastag szeletekre a húst
  2. Klopfoljuk ki a szeleteket egy zacskót ráhelyezve a szeletre, hogy ne fröcsögjön szét
  3. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket és helyezzük egy tálba
  4. A tetejére tegyük rá a mustárt, a vörösbort, az átnyomott fokhagymát, a felszeletelt hagymát ízlés szerint a koriandert és a rozmaringot
  5. Majd öntsünk rá kevés (kb. 4 kanálnyi) olajat és kézzel jól keverjük össze
  6. Hűtőben hagyjuk pácolódni a húst 2-3 napig
  7. Ezután süssük elő a szeleteket alufóliával letakart grillrácson kb 5-10 percig, amíg meg nem puhulnak a szeletek
  8. Végül szedjük le az alufóliát és süssük készre parázs  felett a tarja szeleteket
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése