2013. június 20., csütörtök

Mandulás-kakukkfüves csirkemell

Mandulás-kakukkfüves csirkemell

A kerti sütögetés következő szereplője a mandulás-kakukkfüves csirkemell, mely lágy mégis különleges összetevője a grill partinak! ;D

Hozzávalók 5-6 főre:
  • 2 nagy csirkemellfilé
  • 1 marék durvára reszelt mandula
  • kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2-3 kanál citromlé
  • olaj
Elkészítés:
  1. Mossuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre a húst
  2. Sózzuk a szeleteket és helyezzük egy tálba, majd nyomjuk rá a fokhagymát és öntsünk rá a
    citromlevet jól összekeverve a húst
  3. Szórjuk rá a mandulát és ízlés szerint a kakukkfüvet és ismét keverjük jól össze
  4. Majd öntsünk rá kevés (kb. 4 kanálnyi) olajat és kézzel jól keverjük össze
  5. Hűtőben hagyjuk pácolódni a húst 2-3 napig
  6. Ezután alufóliával letakart grillrácson süssük a csirkemellet, amíg meg nem pirulnak a szeletek
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése