2013. június 24., hétfő

Labirintus

Labirintus

 Ebből a labirintusból nem kell a kiutat keresni, hanem csak az ízeit kell élvezni ;)

Hozzávalók:
  1.  1 csomag rigattoni
  2. 1,5 l paradicsomlé
  3. 0,5 kg darált sertéshús
  4. oregánó
  5. bazsalikom
  6. 1 hagyma
  7. 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: 
  1. Tegyük egy edénybe a darált húst, reszeljük rá a hagymát, majd nyomjuk rá a fokhagymát és sózzuk meg ízlés szerint.
    Addig főzzük, amíg nem fő le róla az összes víz és be nem barnul a hús
  2. Öntsük rá a húsra a paradicsomlevet és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal
  3. Egy kerek sütőformába alulra rakjunk egy réteg darált húst, majd a rigattoni csöveket helyezzük rá függőlegesen
  4. Majd töltsük tele a csöveket a darált húsos szósszal, hogy a tészta megfőjjön
  5. 180 °C-on süssük 35-45 percig, amíg a tészta megpuhul
  6. Végül, amikor a tészta puha tegyünk rá egy réteg sajtot
  7. A formából csak másnak teljesen hideg állapotban vegyük ki, hogy ne essen szét. És kész is a rigattoni tortánk :)
  8. Amennyiben egy tálra fordítjuk, akkor a másik oldalára is tegyünk sajtot és pár percre helyezzük a forró sütőbe, hogy ráolvadjon 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése