Labirintus
Hozzávalók:
- 1 csomag rigattoni
- 1,5 l paradicsomlé
- 0,5 kg darált sertéshús
- oregánó
- bazsalikom
- só
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Tegyük egy edénybe a darált húst, reszeljük rá a hagymát, majd nyomjuk rá a fokhagymát és sózzuk meg ízlés szerint. Addig főzzük, amíg nem fő le róla az összes víz és be nem barnul a hús
- Öntsük rá a húsra a paradicsomlevet és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal
- Egy kerek sütőformába alulra rakjunk egy réteg darált húst, majd a rigattoni csöveket helyezzük rá függőlegesen
- Majd töltsük tele a csöveket a darált húsos szósszal, hogy a tészta megfőjjön
- 180 °C-on süssük 35-45 percig, amíg a tészta megpuhul
- Végül, amikor a tészta puha tegyünk rá egy réteg sajtot
- A formából csak másnak teljesen hideg állapotban vegyük ki, hogy ne essen szét. És kész is a rigattoni tortánk :)
- Amennyiben egy tálra fordítjuk, akkor a másik oldalára is tegyünk sajtot és pár percre helyezzük a forró sütőbe, hogy ráolvadjon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése