2013. június 25., kedd

Joghurtos Mangó Fagyi

Joghurtos Mangó Fagyi

Anyukámat idézve: "Mintha Brazíliában lennénk!"
Azt hiszem ez mindent elmond arról, hogy hogyan sikerült a mangó fagyi. A recepthez mangó pürét használtam, amit a Culinaris-ban vagy a már említett Ázsia BT. boltban lehet beszerezni 850 g-os konzerv formájában. A fagyi egyszerűen mestermű lett ;D

Hagy említsem meg, hogy az indíttatás a Szamos Marcipán mangó fagyiját megkóstolva indult, amiről meg kell hogy mondjam, hogy igazán eredeti!

Hozzávalók:
  • 0,5 doboz mangó püré
  • 3 dl tejszín
  • 4 dl natúr joghurt
  • cukor ízlés szerint (én 3 kanál nyírfacukrot használtam)
 Elkészítés:
  1.  Keverjük össze a mangó pürét a joghurttal, ízlés szerint édesítsük (a mangó püré már magában is tartalmaz cukrot, ám még gondoljunk a tejszínre is, kicsit legyen édesebb, mint ahogy szeretnénk majd a fagyit enni)
  2. Verjük fel a tejszínt
  3. Majd óvatosan keverjük a mangós joghurtba
  4. Egy nagyobb fedeles dobozba öntjük és a fagyasztóba tesszük
  5. A fagyás elején félóránként két-három alkalommal célszerű kivenni és villával átkeverni, hogy megelőzzük a kristályosodást ( a lefagyasztást fagyigépben is végezhetjük)
  6. 5-6 órás fagyás után fogyasztható a fagyi ;D
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése