Joghurtos Mangó Fagyi
Anyukámat idézve: "Mintha Brazíliában lennénk!"
Azt hiszem ez mindent elmond arról, hogy hogyan sikerült a mangó fagyi. A recepthez mangó pürét használtam, amit a Culinaris-ban vagy a már említett Ázsia BT. boltban lehet beszerezni 850 g-os konzerv formájában. A fagyi egyszerűen mestermű lett ;D
Hagy említsem meg, hogy az indíttatás a Szamos Marcipán mangó fagyiját megkóstolva indult, amiről meg kell hogy mondjam, hogy igazán eredeti!
Hozzávalók:
- 0,5 doboz mangó püré
- 3 dl tejszín
- 4 dl natúr joghurt
- cukor ízlés szerint (én 3 kanál nyírfacukrot használtam)
- Keverjük össze a mangó pürét a joghurttal, ízlés szerint édesítsük (a mangó püré már magában is tartalmaz cukrot, ám még gondoljunk a tejszínre is, kicsit legyen édesebb, mint ahogy szeretnénk majd a fagyit enni)
- Verjük fel a tejszínt
- Majd óvatosan keverjük a mangós joghurtba
- Egy nagyobb fedeles dobozba öntjük és a fagyasztóba tesszük
- A fagyás elején félóránként két-három alkalommal célszerű kivenni és villával átkeverni, hogy megelőzzük a kristályosodást ( a lefagyasztást fagyigépben is végezhetjük)
- 5-6 órás fagyás után fogyasztható a fagyi ;D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése