São Paulo-t lakók tortája
Erre a tortára egy brazil ismerősünk által bukkantunk rá és elmondhatom, hogy ideje volt rátalálni, mert nagyon nagyon finom :)Hozzávalók:
- 250 g margarin
- 200 g cukor vagy cukrozott tejszín
- 250 g aprított mandula vagy dió
- 500 g tejszín
- 3 tojássárgája
- 2 csomag vékony vajas keksz
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 500 g sűrített tej
- Verjük fel habosra egy edényben a margarint és a cukrot (én cukrozott tejszínt használtam és nem raktam bele plusz cukrot, mert a brazilok mindent rettenetesen édesen esznek :D, szóval a 200 g cukrot lassanként tedd bele és kóstold meg az édességét egyfolytában! vagy te is válaszd a könnyebb megoldást a cukrozott tejszínt! ;) )
- Adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, majd a tejszínt és a vaníliát és verjük fel kemény habbá
- Amikor kész van a hab forgassuk bele az aprított mandulát vagy diót óvatosan (én hagytam egy keveset a torta tetejére is)
- Egy üveg tálat béleljünk ki sütőpapírral és tegyünk az aljára egy réteg kekszet majd egy vastag 2-3 cm-es réteg krémet ezt ismételgessük
- Az utolsó réteg keksz legyen
- Tegyük be a hűtőbe másnapig (takarjuk le, ha nem szeretnénk, hogy a hűtő illatai beleszálljanak)
- Másnap borítsuk ki a tortát egy tányérra, szedjük le róla a sütőpapírt és a felmelegített és megfőzött, majd langyosra kihűtött sűrített tejjel kenjük meg (addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik, tipp: én adtam hozzá 2 kocka tejcsokit, hogy legyen színe)
- A tetejére szórjuk rá a maradék diót vagy mandulát és helyezzük a hűtőbe még 2-3 órára
Jó étvágyat!
forrás: http://tudogostoso.uol.com.br/receita/8855-torta-paulista.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése