2013. május 28., kedd

Dupla Csokis Cookie

Dupla csokis cookie

Már évezredek óta kerestem egy normális receptet, mert több kísérlet után sem sikerült kiviteleznem ezt a kekszet. Ám a többszöri próbálkozás meghozta az eredményét, amelynek a receptjét megosztom veletek ;)

Hozzávalók (20-25 db-hoz):
  • 12,5 dkg puha margarin
  • 13 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 4,5 dkg kakaó (cukrozatlan)
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 17,5 dkg aprított fehér csokoládé
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  2. Keverjük össze a margarint a cukorral
  3. Adjuk hozzá a tojást és keverjük fel habosra géppel
  4. Majd adjuk hozzá az összes száraz hozzávalót és kézzel gyúrjuk össze 
  5. Végül adjuk hozzá az aprított csokoládét is
  6. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyünk egymástól kellő távolságban diónyi golyókat a masszából (ha a tészta nagyon kenődik rakjunk még hozzá lisztet, de ne lisztezzük túl!)
  7. Süssük 10-12 percig, vagy amíg világosbarnák nem lesznek ( a golyók a melegtől ki fognak lapulni ;) )
  8. Tegyük óvatosan fémrácsra őket, amíg teljesen ki nem hűlnek. Vigyázzunk, mert melegen nagyon törnek!
  9. Tartsuk fém dobozban
Jó étvágyat!

forrás: Rama Cookie receptfüzet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése